Inspiratie, Quotes

Zorgen maken

Soms heb je van die momenten dat je de man met de hamer tegenkomt. Zo een moment dat je rustig door je leventje fietst, maar er plots een auto voor je neus achteruit je pad opdraait. Er is van alles waar je je zorgen om maakt in het dagelijks leven, dingetjes die je irriteren, maar pas als dat ene moment je leven binnen stormt, vallen al die irritaties en nutteloze zorgen in het niet. Maak ik mij eerst nog zorgen over vinden van een passende baan, of het vervelende telefoontje dat ik nog moet plegen, kom ik opeens in een soort vrije val. Een naar gevoel in mijn buik. Geen controle, geen grip. Door iets wat er werkelijk toe doet, wat echt zorgwekkend is. Het is een besef dat wij mensen kwetsbaar zijn. Dat de tijd razendsnel gaat en dat het zomaar eens voorbij zou kunnen zijn. Dat besef geeft je heel eventjes een ander perspectief. Een perspectief waardoor je de irritaties van de dag anders beleeft of er soms zelfs voor zorgt dat je tegen alle verwachtingen in je hart achter na gaat en doet wat goed voelt. Het heeft namelijk helemaal geen nut om iets te doen wat niet goed voelt, of geïdentificeerd te zijn met dagelijkse irritaties. In die zin is controle een illusie. Het geeft een vals gevoel van zekerheid dat er uiteindelijk ook voor zorgt dat je je zorgen maakt om stomme dingen. Misschien is dit stukje, met deze quote wel een moment van besef voor iemand die dit leest. Zou toch fijn zijn, om je minder zorgen te maken.

(Visited 248 times, 1 visits today)
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kiss & Make-up 31 mei 2015 at 13:21

  Mijn verstand weet dit! Maar gewoon die knop omdraaien en zeggen ‘en nu maak ik me geen zorgen meer’ is moeilijk eh…
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Review | O.P.I Infinite Shine Gel Effects Lacquer SystemMy Profile

 • Reply Fred 7 juni 2015 at 19:17

  Er is van alles waar je je zorgen om maakt in het dagelijks leven, dingetjes die je irriteren, maar pas als dat ene moment je leven binnen stormt, vallen al die irritaties en nutteloze zorgen in het niet.

  De situatie waar Jij nu naar verwijst, maak Jij bewust mee, zodat Jij niet vergeet wie Jij bent qua karakter en instelling.

  Deze situatie zal weer voorbij gaan en ook de effecten.

  Je zult zelfverzekerd/onzeker/angstig/moedig/leiding nemend/ hulpzoekend reageren…

  Hou van deze situatie maar een Blog bij, en Jij zult zien dat alle situaties de zelfde inhoud hebben, die Jou de kans om je ware karakter te tonen.

  Zit je keuken er al in?

  • Reply Rosa 8 juni 2015 at 09:54

   Hey Fred, je moet echt even de film ‘About Time’ kijken! Echt een super aanrader! De keuken zit er net in ja 🙂 We zijn er erg blij mee! Kom je een keertje eten?

 • Reply 5 levenslessen in 25 jaar - VolgensRoos 15 april 2018 at 12:44

  […] bij deze lieg ik een beetje, want dit doe ik nog veel te vaak. Zorgen maken over kleine irrelevante dingen, zeker op momenten dat ik er toch niks aan kan doen. Misschien is About Time daarom wel mijn favoriete film (ga.kijken.nu.meteen!!). Daarbij heb ik […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.