Persoonlijke groei, Welzijn

Waarom zonnebrandcrème belangrijk is

Het is ongelooflijk wat voor invloed de media heeft op ons koopgedrag als het gaat over anti rimpel crème. Maar wat als ik je vertel dat 95% procent van alle huid veroudering en dus ook onze rimpels wordt veroorzaakt door de zon? Dan zou je toch liever je geld investeren in een zonnebrand crème dan een anti rimpel crème met goud, kaviaar, botox en allerlei andere marketing onzin? 

Rimpels kunnen niet verdwijnen door een crème. Als een merk je dat belooft, koop het dan maar gewoon niet. Wat een crème wel kan doen voor je rimpels, is ze tijdelijk minder zichtbaar maken. Dit effect is tijdelijk, als je stopt met smeren worden de rimpels of droogtelijntjes weer meer zichtbaar. Een crème is belangrijk voor je gezicht omdat het de barrière functie van je huid ondersteund tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als het kan kies dan een crème zonder irriterende stoffen en zorg ervoor dat je SPF (ookwel sun protection factor) gebruikt. Sommige dagcrèmes bevatten al een SPF factor, je kunt er ook voor kiezen een zonnebrand crème los te gebruiken. Deze moet je dan na je dagcrème opsmeren.  Je hebt aan een theelepel zonnebrandcrème voldoende om je gezicht te beschermen.

Let erop dat de crème geen parfum bevat. Parfum is een zeer berucht irriterend ingrediënt. Ook al merk je zelf niet veel negatiefs door het gebruik van parfum in je huidverzorging, irritatie van de huid kan ook onopgemerkt en dieper in de huid plaatsvinden zonder dat je het merkt! Dit heeft gevolgen op de huid conditie op lange termijn.

Je moet je voorstellen dat de zon, ook al lijkt hij op sommige dagen niet te schijnen, altijd UVA en UVB staling afgeeft. Deze straling heeft invloed op de huid cellen. Al kom je op een dag niet veel buiten, UVA straling gaat ook door het raam! Zonnebrandcrème is dus geen overbodige luxe.

(Visited 232 times, 1 visits today)
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.