Columns, Inspiratie

Column – Van het Kantoor naar de Kinderboerderij

Het Kantoor. Het is er klein en het ruikt er iet wat muf. Ik heb het niet over de plek waar werk wordt verzet op de doordeweekse dagen, ik heb het over de plaatselijke kroeg – waar overigens ook werk wordt verzet, alleen dan op sociaal & liefdes gebied. Wat mij meteen brengt bij de scheppende factor van dit verhaal. Er wordt wel eens gezegd dat liefde een werkwoord is en als ik de schurende, wulps voorbij waggelende en grijpgrage mannen en vrouwen in het Kantoor observeer, klopt dat als een bus. Men werkt hard om te slagen in de liefde. Er worden heel wat weekenden en euro’s gespendeerd aan deze bezigheid in de kroeg. Er worden liters bier en chardonnay genuttigd om het proces enigszins te vergemakkelijken, ook al werkt dit in sommige gevallen averechts. Er wordt gedanst, gesjanst en er worden ook heel wat blauwtjes gelopen. Maar ach, dat heb je er allemaal voor over. Want op een dag lukt het en wissel je na een beetje speeksel ook telefoonnummers uit.

Na deze paringsdans breekt de tijd van de prille liefde aan. Heerlijk. Elk moment in beslag genomen door de vangst, reuma in de vingers door de alle what’s app berichten, een volle agenda door alle dates. Een volgende fase; dubbel daten met andere stelletjes, samenwonen, mee naar familiedagen en natuurlijk nog steeds naar het Kantoor. Nu doe je dat samen. Het Kantoor staat naast al die hongerige singles dus ook vol met duo’s die op hun beurt weer samenklonteren tot vriendengroepen. Wat een gezelligheid allemaal. Dit houd je weekend na weekend vol.. Totdat één stel het werkwoord ‘liefde’ wel heel serieus heeft genomen en de eerste liefdesbaby opeens in aantocht is (zeer waarschijnlijk na een bezoek aan het Kantoor).

Zonder dat je er grip op hebt, heeft er zich een volgende fase aangekondigd. Je hoeft er zelf niet eens in te zitten, maar het is onvermijdelijk: gesprekken veranderen, biertjes worden ingewisseld voor spa rood. De hormonen vliegen je om de oren, dit keer als gevolg van een heel andere soort ‘nesteldrang’. Daar is liefdesbaby nummer 2, en 3 en 4. Stelletjes die niet meer naar het Kantoor komen, omdat ze zondagmorgen te vinden zijn bij de kinderboerderij. Voor je het weet sta je weer alleen in het Kantoor, nu wel als duo, maar als duo  ‘zonder baby’. En dan voel je die spagaat. Tussen voor en na. De spagaat tussen het Kantoor en de Kinderboerderij. Waar het werken aan de liefde gebeurt met het aaien van geitjes in plaats van elkaar. Allebei leuk, maar wel heel anders.

Een bijzondere fase dus, de tijd waarin de eerste stelletjes om je heen opeens kinderen krijgen. Voor de één een lenige manoeuvre, voor de ander een onbehagelijke spagaat. Wanneer, hoe en óf je die kinderboerderij gaat omarmen is niet altijd duidelijk, maar met die spagaat krijgt het hele Kantoor wel een keer te maken. It’s the cirlce of life love. Ik zak dit weekend nog een keertje door in het Kantoor, wie weet zak ik dan ook iets makkelijker in die spagaat de komende tijd.

(Visited 221 times, 1 visits today)
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.