Columns, Inspiratie

Column – Tijd versus geld

Met een slakkentempo schakel ik terug naar z’n één op de A9. Uit de radio galmt een stem die me vertelt dat het allemaal nog wel even gaat duren. Slaperig zoek ik een andere radiozender op. Het wordt 100% NL met het nummer ‘Ik neem je mee’. Ik wil dat Gers Pardoel mij eens mee neemt. Op reis of achterop de fiets, het kan me eigenlijk niet schelen. Het valt me op dat ik in dit leven veel te veel bezig ben met van die saaie aardse dingen. Een goede carrière, een gevulde bankrekening, en elke dag weer die file. Waarom hecht ik daar eigenlijk zoveel waarde aan? Werken is weliswaar een noodzakelijk deel van het leven, maar het leven heeft zo veel meer te bieden. Familie, vrienden, het bos, de zee, duizenden boeken die je fantasie op de proef stellen of wat dacht je van honderden hobby’s om te beoefenen. Het leven gaat al zo snel hoor ik iedereen zeggen, waarom probeer ik bijna al mijn tijd dan te vullen met een drukke carrière? Het is eigenlijk een kwestie; tijd versus geld. Waar ga je voor? Ik weet dat niet iedereen die keuze heeft, maar ik zit in een mega luxe positie om te kunnen kiezen. Waarom doe ik daar dan niets mee? Ik draai de radio harder en Gers Pardoel begint net aan zijn refrein. Mijn lippen zingen mee maar er komt geen geluid uit mijn mond. Langs de snelweg zie ik koeien in de wei. Ik lijk net als hen wel stil te staan. Gevangen op de A9. Ondanks dat het tegen alle verwachtingen in gaat, kies ik toch liever voor tijd. De tijd hebben om van het leven een feestje te maken, te genieten van de vrijheid om te kunnen ervaren wat het leven te bieden heeft. Dan maar een kleine baan met minder salaris. Ik werk om te leven en niet andersom. En zo besluit ik om achterop de fiets te springen. Misschien met een boterham in een trommeltje, maar wel met de tijd om te genieten van de zon.

(Visited 110 times, 1 visits today)
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Fred 8 maart 2015 at 11:21

  Lekker he die zon!!!!

  • Reply Rosa 11 maart 2015 at 10:07

   Ja super fijn! Ik ben zoals je waarschijnlijk ziet de site opnieuw aan het bouwen, vandaar dat niet alles er nog op staat!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.